Om Oss

BADS (Bergen Amateur Dramatic Society) er en teatergruppe for barn og voksne i alle aldre. BADS legger stor vekt på inkludering, mestringsfølelse og et positivt miljø. Teatergruppen blir ledet av Rosemary Lund, som også grunnla BADS i 1998. Siden den gang har gruppen utviklet seg og har nå rundt 70 medlemmer, inkludert sminke-, kostyme-, lys-, lyd- og scenecrew.

Hvert år setter vi opp forestillinger i Fana Kulturhus. I tillegg fremfører vi flere utdrag av forestillingene utover året.

Våre forestillinger består av mye dans, sang, humor og spilleglede. Publikum inkluderes i stor grad i stykkene, noe som bidrar til et unikt samspill. Stykkene er for alle som vil ha en god opplevelse.

Velkommen til våre forestillinger i februar, vi gleder oss til å se deg!

 

Hva er et engelsk pantomime?

Pantomime, eller Mime, er opprinnelig fra Italia og Frankrike, men har gradvis forandret formen og fått tilført musikk, dialog, og sang - pluss masse humor! Basert på everntyr som Askepott, Rødhette osv, med kjennetrekk som at prinsen blir spilt av en en jente, og dronningen, eller de stygge stesøstrene av menn. Panto krever også publikums dektagelse. Pantomime er en fast tradisjon i Storbritannia, gjerne fremført rundt juletiden.

Moderne panto kan også inneholde hendelser fra nyheter, men fra et humoristisk ståsted - så det blir alltid en del «last-minutt»-omskrivinger, og gjerne tilføyninger fra skuspillerne underveis i forestillingen. Slik holder forestilingene seg friske og underholdende. To forestillinger er aldri lik! Sit back and relax and ENJOY!

 

BADS Historie

Høsten 1998 hadde Rosemary Lund lidd av teaterabstinens for lenge. Etter et mislykket forsøk på å overtale Betty Short og Sheila Schjeldrup til å gjenopprette teatergruppen de hadde drevet 20 år tidligere, skjønte Rosemary at dette var noe hun måtte gjøre alene. Samme år startet hun derfor planleggingen av det som skulle bli Bergen Amateur Dramatic Society - BADS. Høsten 1999 var BADS en realitet!

Den første forestillingen produsert av BADS var Sleeping Beauty - Torenerose. Manuset ble hentet inn og tilpasset, ekstra roller ble skrevet inn. Dette er blitt et kjennetegn hos BADS. Stykkene bygges opp etter britisk panto stil - med mye humor, sang, dans og sammarbeid mellom skuespillere og publikum.

Det har vært stort fokus på å inkludere alle, selv om man har et handcap: en rullestol, halting, stamming osv. Ingen av disse tingene er et hinder for å bli et aktivt medlem i BADS; tvert imot har det gitt BADS sin egen stil. Ensamblet består av barn og voksne i alle aldre.

Øvingene begynner i august/september og ender i 6-7 store forestillinger i Fana Kulturhus på Nesttun.

I tillegg til forestillingene i Fana Kulturhus hver februar, reiser BADS rundt på sykehjem i hele Bergensområdet. Her setter de opp forkortede versjoner av stykkene uten å ta betalt. Du kan også se BADS dansende og syngende i 17. maitoget i byen eller på parkdagene i Nygårdsparken.

Kort sagt handler BADS om å spre musikals komedie gjennom teater.